Igyunk vizet!

Válts finom, tisztított csapvízre!

10 hasznos vízivási szokás

2019. október 14. 11:23 - Igyunk_vizet

Nyáron folyton arról olvashatunk, hogy mennyire fontos a vízivás, de ahogy beköszönt a hűvösebb idő, ez a téma, már nem lesz "aktuális", pedig a testünk nem változik és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása nem függ az időjárástól.

Azt eddig is tudtuk, hogy a hidratáláshoz és méregtelenítéshez elengedhetetlen, hogy elég vizet igyunk, mégis a napi rohanásban könnyen elfelejtjük, hogy mennyire fontos az ivás, főleg, ha már nem szakad a víz rólunk a hőség miatt és nem hívják fel rá a figyelmünket minden hőségriadóban. Egy kis extra odafigyeléssel azonban könnyen beépíthetünk a napjainkba új, és hasznos vízivási szokásokat, melynek köszönhetően rövid időn belül érezhetjük a pozitív változást. Cikkünkben néhány tippel és trükkel segítünk, hogy még könnyebb legyen a vízfogyasztás.

1. Napindító: Mi sem egyszerű, mint a reggeli rutin részévé tenni egy pohár víz elfogyasztását. Így mire valóban elkezdődik a nap, az első néhány dl víz már ki is lesz pipálva.

hogyan-igyak-tobb-vizet-viztisztito-3.jpg

2. Mindent a szemnek: Ismerős lehet a szituáció, amikor egy hosszú munkanap után este realizáljuk, hogy a napi kávé mennyiségen kívül, bizony nem sok egyéb folyadékot sikerült fogyasztani. Ennek áthidalására jó megoldás, ha 1-1 üveg/pohár vizet az asztalunkon tartunk, hogy mindig szem előtt legyen.

hogyan-igyak-tobb-vizet-viztisztito-2.jpg

3. Itt az idő: Amúgy is folyamatosan a telefonon lógunk, miért ne használhatnánk jól kedvenc kütyünket: az emlékeztető beállítása pl. 2 óránkénti időpontokra, vagy a vizes applikációk használata megfelelő segítséget nyújtanak a vízfogyasztás szintentartásában.

4. A jó víz könnyebben csúszik: sokszor hallani olyan indokokat, hogy nem ízlik a víz, nem esik jól stb. A jó hír az, hogy van megoldás a víz minőségének/ízének javítására. A víztisztító készülékeknek köszönhetően nem csak a minőség, de az íz is sokkal jobb lesz, így tényleg sokkal lelkesebben isszuk majd. (Az már csak a plusz egy előny, hogy az ilyen készülékek, és saját kulacsok, üvegek használatával csökkenthetjük a folyamatos műanyaghulladék termelést, ami a kiürült vizes palackokból származik)

5. Egy kávé-egy víz: A kávéfogyasztás megköti a vizet, így fontos, hogy minden bögre kávé mellé egy pohár vizet is fogyasszunk, hogy pótoljuk a folyadékot.

6. Aperitif helyett: Az étkezések előtt elfogyasztott pohár víz nem csak hidratál, de segít az emésztés beindításában is, így duplán teszünk jót testünkkel.

7. Egy kis extra finomság: nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a cukros italok nem számítanak a legjobb folyadékbeviteli megoldásnak, de van ezekre is egy jobb alternatíva: friss bogyós gyümölcsökkel, egy-két citromkarikával vagy mentalevéllel frissítő italt varázsolhatunk a vízből is.

8. Mindig, mindenhol: a legjobb, ha mindenhol gondoskodunk egy üveg vagy kulacs vízről, legyen szó az autónkról, az edző felszerelésről, az irodáról, vagy a munkahelyi öltözőről, így nem fordulhat elő, hogy a szervezetünk órákig hidratálás nélkül marad.

9. Újratöltés: minden egyes mosdó látogatás után igyunk egy pohár vizet, hogy azonnal pótoljuk a távozott folyadékmennyiséget.

10. Záróakkord: a teendőink, munkafolyamatok zárásaként is beiktatható a vízfogyasztás, a napkezdéshez hasonlóan, lefekvés előtt is igyunk egy pohár vizet. Kis odafigyeléssel gyorsan beépül a lefekvés előtti rutinok közé, és még jobban is alszunk majd.

hogyan-igyal-tobb-vizet-viztisztito-1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyunkvizet.blog.hu/api/trackback/id/tr9315222010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása